Mikko Isomäki Totuus ei ole kaupan.

Aktiivimallia kerrakseen

 

Tavallinen päivä. Kukaan ei ole soittanut Pentille.

 

Itse asiassa kukaan ei ole soittanut Pentille aikoihin. Eikä hän sen paremmin ole soitellut kenellekään.  Mitä hän sanoisi jos häneltä kysyttäisiin kuulumisia? Vastaus olisi sama kuin aina ennenkin. Työttömyys.

 

Pentti on ollut vuosia työttömänä. Hän on korkeakoulutettu, muttei ole työllistynyt alalleen. Hän on vasta kolmekymppinen, mutta hänen tutkinnostaan on jo useampi vuosi. Pentti on koko ajan hakenut muitakin töitä. Mutta häntä ei oteta vakavasti korkeakoulutettuna. Eivätkä työttömyysjaksot puhu hänen puolestaan. Niinpä mitään muuta kuin keikkatöitä, ei hänelle ole tarjottu.

 

Keikkatyöt eivät kuitenkaan ole olleet mikään ratkaisu. Niillä ei Pentti ole laskujaan maksanut. 

 

Ja mikä pahinta turhautuneisuus on vähitellen tehnyt hänestä niin uupuneen, ettei hän usein edes jaksa nousta ylös sängystä. Miten tässä niin kävi, hän pohtii.

 

Penttejä on Suomessa monia. Kuten myös empatiaosaajiksi julistautujia, jotka tietävät parhaiten mikä Penteille on parasta ja miten heitä motivoida.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Työttömyyttä ei ole, vaan on pulaa palkanmaksajista.

Tekniikan kehittyessä Suomeessa tarvitaan v. 2030 350.000 suorittavaa työntekijää vähemmän kuin tänään ja pääosin yksitysirahoitteisissa työpaikoissa, joten muutosta on luvassa edelleen. Yhteiskunnat polarisoituvat entisestään.

V. 2030 on vain 12 vuoden kuluttua.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Näinhän se on, koska kaikki suorittava ja valmistava työ ja kohta myös tutkimus ja tuotekehitys on siirtynyt halpatyömaihin. Suomessa yhä suurempi osa työpaikoista on erilaisia täysin joutavia konsulttitöitä, joiden tuottavuus on +/-0. IT-firmoissakin suurin osa tuhansista työn-"tekijöistä" on täysin osaamattomia siipiveikkoja ja vain muutama tekee kaikkien muiden työt.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hei kaikki! Tehdään perustulon tapaan kokeilu muutamalla tuhannella pitkäaikaistyöttömällä "Aidosti palkitseva aktiivimalli" -kansalaisaloitteen mukaisen mallin vaikutuksista työttömien aktiivisuuteen.

Jos kannatat tätä ajatusta, tutustupa kansalaisaloitteeseen alla ja allekirjoita se pian! Saadaan konkretiaa ja jatkoa tänään eduskuntaan luovutettavalle yli 140 000 allekirjoitusta keränneelle aloitteelle, joka pyrki vain aktiivimallin kumoamiseen:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2810

Pistetään yhdessä uusi nimienkeräyskampanja käyntiin! Allekirjoita aloite ja pyydä kaveriasi tekemään samoin jne .. jne...! Nyt allekirjoituksia on kasassa jo lähes 3100! Lämmin kiitos kaikille allekirjoittajille!

Toimituksen poiminnat